sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Thai style suomalaisittain

Karsin Auberonin ja Nualan poikueesta siis parikymmentä parasta 70-litraiseen. Poikasia oli silti vielä ihan hillittömästi, joten päätin hyvin kokemusten Mánin ja Lilithin poikasten "rääkkäyksen" johdosta jatkaa kippokasvattamista.
Taistoja kasvatetaan kaukomailla arviolta 100-litraisissa saaveissa, eikä siellä ole mitään suodatusta eikä todellakaan lämmitystä. Toisaalta, mihin sitä lämmitystä tarvittaisikaan jos ulkoilman lämpötila noin muuten riittää.
Suomessa ulkona kasvatus ei varmastikaan onnistuisi edes pahimmilla helteillä mutta talossa sisällä ehkä. Se selviää jonkun ajan kuluttua. Kasvatusastia ei ole lähellekään thaikkujen kiuluja, mutta eipä ole asukastiheyskään. Reilut 5-litraisessa faunaboksissa on nyt n. 20 ehkä-ryhmään karsittua Auberonin ja Nualan poikasta.
Kippo, vettä, omppu talkkarina, tiiviihkö kansi
ja pari myttyä kasviksia

2 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa yhdessä altaassa poikasia niin, ettei siellä ole pohjamateriaalia. Mietin vain, olisinko eläinrääkkääjä, jos heittäisin sinne muutaman kierteissarvikotilon hoitamaan talkkarin hommia, minulla kun ei omppuja enää ole?

    VastaaPoista
  2. Sinne vaan. Niillehän se on suorastaan paratiisi kun ei isot kalat yritä syödä jos vähän pistää päänsä kuoren ulkopuolelle ja ruokaa riittää.

    VastaaPoista