sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Ipos ja Unelma

Ipos on siis se Impin vammaisempi veli mistä mainitsin aiemmin. Siirsin sen 310-litraisesta Hiltoniin toissapäivänä. Eilen siivosin artemiahaavista kaikki kolme elossa ollutta poikasta 310-litraisessa kelluvaan 3-litraiseen muovilaatikkoon. Tänään pulautuin sinne Unelman seuraksi. Samalla huomasin kun puskista pölähti liikkeelle pieni taistolainen. Siirsin senkin muovilaatikkoon ja jäin tarkkailemaan tilannetta. Kyttäys tuotti tulosta ja akvasta löytyi vielä toinen sellainen 2-3 viikon ikäinen poikanen. Sinne meni sekin muovilaatikkoon ihmettelemään.
Unelma Paukkuleuka

Ipos Kyrmyniska-Kreppipyrstö

Noista muovilaatikoista innostuneena laitoin toisenkin kellumaan 310-litraiseen ja sisälle runsaasti rehua ja kaksi suppusuuta. Siirsin ne tänään aamulla takaisin akvaan ja jään seuraamaan mitä tuleman pitää. Suppusuiden mäti on varmaan samanlaista kuin kynäkaloilla, eli ihan kirkasta ja pientä. Sitä ei näe vaikka tietäisi mitä katsoa...paitsi näin ehä yhden mätimunan. ;D No, se selviää muutaman päivän kuluttua että kuinka paljon ne saivat aikaiseksi. Yritystä nimittäin oli siihen malliin että jotain tulosta tulee taatusti.

6 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että Ipos on ehkä rumis taistelukala mitä oon nähnyt, vaikka väri onkin nätti. :D Ei lie kuitenkaan periytyvää tuo ruumiinmuoto? :)

    VastaaPoista
  2. Kyrmyniska ja kreppipyrstö ovat seurausta ankeasta lapsuudesta joten eivät periydy. Tai no sillälailla joo, että jos en taaskaan jaksa kokkailla artemiaa enkä vaihtaa vesiä, niin varmana "periytyy".
    Siellä oli tänäaamuna jo täysi tohina päällä. On se vaan toi Unelma niin päässyt kutemisen makuun. Ei ole enää vanhasta lempinimestä tietoakaan (Iki-Impi).

    VastaaPoista
  3. Kuuluuko tuo silmä muuten tuohon väritykseen?

    Mulla on Kake täällä nyt, sekä sen puolisisko Ariel. :) Kake pääsee touhuihin mahdollisimman pian, on nimittäin tosi tomera ja touhukas tuolla yksiössään jo! :)

    VastaaPoista
  4. Iposilla dragon-väri on vähitellen kasvanut myös silmän päälle.
    Tässä kuvassa silmän väri näkyy paremmin.
    Se taitaa vähän vaikuttaa myös näköaistiin, mutta en ole huolestunut koska tyyppi on noinkin hyvässä lihassa vaikka kilpailee tetrojen ja lehtikalojen kanssa ruoasta 310-litraisessa.

    Juu, huomasin jo sun blogista että Kake päätyi sinne. Onnea vaan!

    VastaaPoista
  5. Oho, onpa hurja. :D Joo hoksinkin et olit käyny kommentoimassa.

    VastaaPoista
  6. Täälläkin on sekä punaisella että mustalla dragonilla levinnyt tuo dragon väri silmään. Aika hurjan näköistähän tuo on, mutta minä en ole huomannut että sillä olisi näkökykyyn vaikutusta koska hyvin nuo pärjäävät muiden kalojen kanssa ja pörhistelevät kovasti peilille ja naaraille jopa kudetus astiassa turpeen ja ketapang lehtien värjäämässä vedessä ja eipä tuo ole misssään valoisassa paikassakaan.

    VastaaPoista