sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Imp ja Unelma, erä III

Impin ja Unelman toinekin yritys kariutui. Kudusta selvisi uimaan vaan pari poikasta. Annoin Impin edelleen astustella Hiltonissa niiden kanssa. Ajoittain siellä edelleen näkyy joskus poikanen. En tiedä onko siellä yksi tai useampia, mutta ovat vielä niin pieniä ettei niistä pitäisi olla vaaraa uusille poikasille.
Hulautin taas eilen Unelman sinne seuraksi ja ihmettelin sitten kun joku vilahti pusikkoon että mikäs toi oikein oli? Odottelin hetken ja todella epäluuloisen näköisen poikasen pää tuli vähitellen esiin pusikosta. Kipasin hakemaan haavin ja saalistin sen sieltä turvaa. Mitään erikoistahan siinä ei tietenkään ole että kutu-/poikasakvaariosta löytyy poikanen, mutta siinä on että se ei ollut taistelukala vaan suppusuu! Se oli varmaankin tullut kasvien mukana mätimuna kun olen niitä siirtänyt 310-litraisesta.

Imp ja Unelma ovat niin koneita! Taas oli kudettu seuraavana päivänä siirrosta, eli tänään. Tällä kertaa siellä on ihan oikea kuplapesä ja vähän enemmän mätimunia pesässä.
Alunperin ajattelin että tällä kertaa saa haudonnan suorittaa artemiahaavi, mutta katsotaan nyt kuinka se suojuu luomuna kun nyt siellä sentään on se kuplapesä.


2 kommenttia:

  1. Saakelin porsas!
    Aamulla sillä oli tilanne vielä hyvin hallussa, mutta oli sitten näemmä tullut päivän aikana nälkä. Sieltä oli mätimunien määrä puolittunut ja vastaavassa suhteessa Impin pötsi pullistunut.
    Nyt siellä on luotettava artemiahaavi hoitamassa haudontaa ja Imp pulahti 250-litraiseen.

    VastaaPoista
  2. Ei mene hyvin, ei. Impin mässyttelylle lienee ollut se syy että mäti ei ollut hedelmöittynyttä tai vaan elinkelpoista. Valtaosa artemiahaavin sisällöstä on nimittäin kuollutta. Seassa näkyi vain yksi kuoriutunut poikanen.
    Taidan kokeilla seuraavaksi toisella Impin vammaisemmalla veljellä. Oli meinaan sellaista hääräämistä sen vähän mitä Impin hommista näin, että ei ole varsinainen ihme jos ei onnistunut hedelmöittämään mätiä.

    VastaaPoista