lauantai 15. tammikuuta 2011

Suklaa HM parannettu

Sillä taisi olla samettitauti, tai jotain. Karstaa oli ihan koko kalassa eviä myöden, mutta onneksi kalaa itseään se ei näyttänyt haittaavan, vaan se puhalteli kuplapesiä ja touhusi muita taistojuttuja.
Karstaan ei auttanut kertakuuri Waterlifen ikivanhaa Protozinia. Ohjeen mukaan olisi pitänyt antaa 3 perättäisenä päivänä annos, mutta ei ollut enää lääkettä kuin yhteen kertaan.
Joltain sivulta luin, että lämpötilan nosto auttaisi, joten ei muuta kuin lämppäri täysille. Sillä lämpö nousi n.31 asteeseen, mutta se ei auttanut. Oli siis turvauduttava järeämpiin keinoihin. Valitettavasti akvaarion kasvit ja tulisukaravut eivät sitä kestäisi, joten taistolle tehtiin 3 litran muovikippoon ihan oma sairaala. Lääkkeeksi laitoin sille 1 rkl meriakvan suolaseosta, JBL Ektol cristalia ja JBL Punktolia. Lämpö oli edelleen täysillä. Tänään aamulla totesin karstan häipyneen totaalisesti, joten vaihdoin akvasta 90% vedestä, vapautin taiston sairaalasta ja pistin sormet ristiin ettei tauti uusisi. Eiköhän se huomiseen mennessä ole selvinnyt.
Parannettu suklaa tänäpänä

Karstakuorrutettu suklaa toissapäivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti