torstai 23. joulukuuta 2010

Tytöt sairastaa

Tän talouden taistonaarailla on ollut vähän kaikenlaista kremppaa melkein kaikilla. Ainoastaan Barbie ja Super-Sohvi ovat olleet ihan terveitä.
Päätinkin vähän reilu viikko takaperin koota pahimmat tapaukset yhteen 3:n lokeron rivariin ja lääkitä ne siellä.

Floran oireisiin kuului ihon samentuma, iholoiset ja pohjalla makoilu.
Unelmalla oli iholoisia, ruoka ei maittanut ja se nyt on muutenkin liian pieni ja laiha.
Marilynillä taas on evärutto, ruokahalu puuttui ja sitä ei huvittanut mikään muu kuin makoilu.

Lääkitys alkoi yleislääkkeellä. Laitoin matameille alkuun Parsite clearia. Siitä ei valitettavasti ollut apua iholoisiin, vaikka olisi muuta voinut kuvitella. Kaikki vedet vaan vaihtoon ja vähän turve-valkosipulirouhetta helpottamaan oloa. Seuraavana päivänä otin järeämmät keinot käyttöön, JBL:n Argudolia kehiin. Kyseisellä lääkkeellä lähtee iho- ja kidusloiset kuin jänis makuulta. Ainoa hankaluus mitä lääkkeen käytössä on se että 6 tunnin kuluttua pitäisi tehdä iso veden vaihto. Vuorokaudesta on kuitenkin normaalisti vain sen n. 4 tuntia aikaa illalla milloin voi lutrata akvaarioiden kanssa. No, laitoin lääkkeen ennen nukkumaan menoa ja tein veden vaihdon aamulla ennen töihin lähtöä. Toimi sekin. Kalat ja kotilot voivat edelleen hyvin.
Seuraavaksi oli vuorossa taas vähän toipumista ja lisää veden vaihtoa. Sen jälkeen koitin taas yleislääkettä. Tällä kertaa Multicuraa, mutta siitä ei ollut apua ihon samennukseen eikä eväruttoon, ainakaan niin nopeasti kuin on varaa odotella. Päätin sitten tehdä taas veden vaihtoja ja kokeilla toista yleislääkettä, mutta Fungus clearistakaan ei ollut liiemmin apua joten taas vaihtui vesi. Tässä vaiheessa Unelma oli jo ihan täysin kunnossa ja Flora myös pientä ihon samennusta lukuunottamatta. Marilyn sen sijaan oli mennyt vaan huonompaan suuntaan.
Viimeisenä keinona laitoin niille General tonicia. Se pelkiltään ei tehnyt vuorokaudessa mitään, mutta eilisen jälkeen kun kippasin liemeen lisäksi suolaa ja laskin hieman lämpötilaa, on koko kolmikko parempana. Tänä aamuna Marilynkin jo oli nurkalla vastassa kyttäämässä mitä mä teen ja tuleeko sitä ruokaa. Hyvä merkki!

4 kommenttia:

  1. Nyt olis Marilyn parempi, mutta Unelmalla on taas iholoisia ja Flora löllöttää.

    VastaaPoista
  2. Höh, taas Unelmalla on iholoisia. Se näyttää kuin samalta kuin salamanteriplekoäijän pyrstön varsi. Jännä homma kun se näyttää siltä kuin loisista ei olisi mitään haittaa. Se ei hankaile, ole uupunut tai muutakaan. Syö ihan normaalisti. No, emmä sitä tollasena katsele. Madot saa tänään kyytiä.

    VastaaPoista