tiistai 1. helmikuuta 2011

...ja suklaaUnelma-projekti jatkuu + jatkuun jatkoa

Dacapo on saanut elää ja olla rauhassa Hiltonissa edellisen yrityksen jäljiltä. Vähän outo tyyppi kyllä, että sillä on koko ajan kuplapesä. Normaalisti taistoukkelit ei enää pari päivää kudun jälkeen ole innokkaita puhalteleen kuplia ja pitään kämpän kasassa. Dacapolla sen sijaan on jatkuvasti mukavan muhkea pesä. Päivän tai pari sen jälkeen kun riistin siltä kaikki poikaset mitä näin, se rakensi vieläkin fiinimmän majan.
Sain haavittua Hiltonista jonkun kymmenkunta pientä muovikippoon. Tiedä sitten miten hyvin ne sielä pysyvät hengissä kun ei ole suodatusta ja uudesta kiposta saattaa irrota vielä jotain taiston poikasmyrkkyä. Hiltoniin piiloutuneita poikasia on varmuudella ainakin kolme, toisataiseksi. Lisäsin nimittäin Unelman tänään taas soppaan,  jospa vihdoin onnistuisivat sen verran hyvin että itikoita jaksais kasvatella.
Dacapo just äsken, patsastelee
kuplapesän alla, kuinkas muuten?

Edellisestä jatkuusta syntynyt ja
Hiltonissa selviytynyt itikka.
(hihhii, sillä on pieni kakka ;D)

Hiltonissa, viidakon siimeksessä.
Oikeesti siinä on salvinian juuria.


10 kommenttia:

  1. On se vaan komia tuo Dacapo, toivottavasti kutu onnistuu! Pikkasenko kiva, kun sulla on nuo kudetuslaatikotkin sisustettuja. Itsellä ei ikävä kyllä siihen ainakaan vielä ole mahdollisuutta.

    VastaaPoista
  2. Voi että Dacapo-Unelma on niin kone! <3
    Tänään oli heti kudettu ja kuplapesässä yllättävän paljon mätimunia. Unelma oli niin saaneen näköinen kuin taistonaaras voi olla. Se oli ihan littana ja evät "somasti" hapsuilla.
    Haavin rouvan sieltä samantien yksiöön ennen kuin se jumittaa taas jonnekin pimeimpään nurkkaan.

    VastaaPoista
  3. Tuota mie olen miettinyt kun olen noita omia akkojani kudettanut. Ne ei nimittäin ole kudun jälkeenkään yhtään littanampia, vaikka todistetusti mäti onkin lentänyt. Syötänköhän mä niitä liikaa..

    Toivotan onnea poikueen onnistumiselle! :)

    VastaaPoista
  4. Unelma ei ole ihan normaali tapaus. Se on muutenkin tosi pikkanen. Massu ei pömpötä edes ruokinnan jälkeen. Tän viimeisimmän kudun jälkeen se oli kyllä niin littee kuin nyt taisto ylipäänsä voi olla. Tavallisesti mimmit on kuitenkin edelleen naaraan muotoisia kudun jälkeen.

    Dacapo siellä oli taas pitänyt niin hyvää huolta poikasista. Tiirailin taskulampulla poikasia tänäaamuna ja sieltä roikkui pesästä ihan kivasti pikkuruisia taiston pyrstöjä. :)

    VastaaPoista
  5. Oi kivaa, jos kutu onnistui hyvin! Toivottavasti ei tule mitään takapakkia enää. :) Onko sulla noissa kutualtaissa pohjamateriaalit ja kaikki?

    VastaaPoista
  6. Juu. Siis noi on kaikki ihan pysyviä akvaarioita eikä mitään hätäseen täytettyjä muovikippoja. Tykkään että onnistuu poikueet paremmin kun on taatusti kypsä allas ja muhinut sen verran pitkään että siellä on ihan oma likoeläinfarmi.
    Ainoastaan 70-litraisessa ei ole pohjamateriaalia. Sais kyllä olla, koska se auttaisi vatsaevättömyyttä vastaan. En ole sen takia pitkään aikaan tuossa akvassa kudettanut.
    http://millia.aqua-web.org/tekstit/kalat/labyrinttikalat/kutujutut/taistelukala.htm
    Toisaalta, on niitä vatssaevättömiä tullut tuossa basalttihiekkarouheella pohjustetussa altaassakin, mutta se oli silloin ihan uusi kippo. Seuraava poikue onnistui ihan kunnolla. Silloin olin kyllä jo vuorannut melkein koko pohjan sammalella, niin poikasilla ei ollut paljon asiaa lojuun pohjamoskassa.

    VastaaPoista
  7. Hih, eli se ei ihan täysin pidä paikkaansa, että kutuallas on oltava sileäpohjainen jotta koiras löytää pesästä tipahtaneet mätipallerot takaisin? :)

    VastaaPoista
  8. Ei todellakaan! Eihän niillä luonnossakaan mitään marmorilattiaa ole. Sellainen pohja vaan että siitä pystyy keräilemään mätimunat. Hieno hiekka on hyvä. Englannin jokisora on nou-nou.

    VastaaPoista
  9. Hih, pähkäilinkin, kun tuossa "Karkkilan ikiomaa Hiltonia" laittelin pystyyn, että voi sora olla vähän huono vaihtoehto, kun munat tippuu väleihin eikä niitä sieltä pois saa. :D Onko sulla kudetuslaatikoissa ikinä ollut mitään vakituisia asukkaita?

    VastaaPoista
  10. On niissä kotiloita ja sukarapuja.
    40-litraisessa (Hilton) on tulisukarapuja, omenakotiloita ja kierteissarvia.
    20-litraisessa asuu mustavalkoisia tulisukia, kirsikkasukarapuja ja kierteissarvia.
    70-litraisessa on ihan karmee määrä omppuja ja nyt sinne on ilmestynyt jostain %¤&keleen postitorvikotiloita.

    VastaaPoista