keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Lisää valkosaumataistelijoita

Tänään oli kuoriutunut uusi satsi valkosaumataistelijoita. Nyt vasta huomaa, kuinka huimasti elokuussa kuoriutunut poikue on kasvanut kun vertaa niitä noihin rääpäleisiin.
Uudessa poikueessa on 18 jäsentä ja saavat hengailla synnytyshäkissä kunnes oppivat kunnolla syömään. Laitoin niille heti tänään vastakuoriutunutta artemiaa, mutta eivät ilmeisesti olleet vielä riittävän nälkäisiä. Eiköhän se korjaudu huomiseen mennessä.
Vanhemmat poikaset tuijotuskisassa

Näyttävät isoilta kun kasvustona on helmiruohoa,
kääpiökyyneltä ja &%¤%levää

Iskä ja pienokainen. Iskällä on iso suu, kun
sinne sopii 18 vaavia eikä edes pullottanut
pahemmin

tui-tui


2 kommenttia:

  1. Hieno tuo kuva missä iskä myös. Olis mielenkiintosta tutustua näihinkin eläjiin vähän paremmin. Onko niistä jotain hyvää tietolähdettä netissä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä noista ihan hyvin löytyy läppää kun hakee Googlesta tieteellisellä nimellä (Betta albimarginata). Ei mitään kovin kattavaa, mutta sellaista perusjuttua.
    Muutaman kuukauden kokemuksella sanoisin, että on ihan älyttömän helppohoitoinen. Akvaarioon laitetaan vettä ja ruokaa säännöllisesti niin viihtyy. Meillä ne on olleet kaksistaan 63-litraisessa omenakotiloiden kanssa. Alkuun siellä oli reilusti kirsikkasukarapuja, ei ole enää. Hommasin muutaman milliksen sinne ihan sillä että syövät ylimääräiset roinat pois ja samalla voi käydä vahinko ja millisten poikaset joutua pääosaan herkkupöydässä.
    Vedelle en ole tehnyt mitään. Se on sitä mitä tulee hanasta, pehmeää ja painuu happaman puolelle akvassa. Somisteena akvassa on tammenlehtiä minkä seassa valkosaumat tykkää lymyillä.
    Ruoaksi kelpaa mikä vaan, myös kotiloille tarkoitetut viherpelletit.
    Lämpötila on se mikä on ilman lämmitintä, eli seilaa jossain 22-26 asteen paikkeilla riippuen vuorokauden ajasta ja siitä miten akvan vieressä oleva tuuletusräppänä on auki.
    Seuraan en laittaisi mitään isompia tai pahempia kaloja kun noi on vähän tarkkoja ja voi olla säikkyis pusikkoon. Millisten kanssa ovat tulleet hyvin juttuun. Sekin kertoo jo jotain että ovat nopeemmin ruoan kimpussa kuin millikset.

    VastaaPoista